We'll get there fast and then we'll take it slow...

 

There's a place called Kokomo...
OVER ONS
FLOORTJE DESSING
 • CO-FOUNDER KOKOMO

  "Jarenlang maakte ik Floortje naar het einde van de wereld samen met mijn vaste eindredactrice bij BNNVARA. Toen die geweldige samenwerking helaas stopte wilde ik het roer helemaal omgooien, en voor mezelf beginnen."

 • TELEVISIE PERSOONLIJKHEID

  Floortje begon bij de radio, maar stapte al snel over naar televisie omdat het avontuur lonkte. In 1995 maakte ze haar eerste reisprogramma: een programma over jongeren in de VS.

   

  Nu maakt ze al meer dan twintig jaar reisprogramma’s in alle uithoeken van de wereld. Sinds 2007 werkt ze voor de NPO. Ze maakte het BNNVARA programma ‘3 op reis’, en de afgelopen vijf jaar ‘Floortje naar het einde van de wereld’. Voor dit programma won ze de Gouden Televizier Ring. In 2016 werd ze uitgeroepen tot omroepvrouw van het jaar.

 • ONDERNEMER

  Naast haar werkzaamheden voor televisie is ze ook ondernemer: ze heeft drie ‘duurzame’ kledingwinkels, een duurzaam kledingmerk en een uitgeverij. Veel van deze activiteiten zijn geïnspireerd op de kennis die ze heeft opgedaan als ambassadeur voor Max Havelaar, die zich op hun beurt weer inzetten voor ‘eerlijke handel’. Ook is ze actief als ambassadeur voor het Rode Kruis om aandacht te vragen voor hun projecten over de hele wereld voor mensen in nood.

   

  Sinds de zomer van 2016 is ze met een aantal vrienden de ‘groene’ camping ‘Buitenland’ begonnen, gewoon in een klein dorpje in Drenthe..

 • CONTACT

  Voor aanvragen: neem contact op met talentkitchen.

REMCO VAN PUFFELEN
 • CO-FOUNDER KOKOMO

  "Eerder maakte ik met Floortje een reisprogramma en sindsdien is het altijd een wens geweest om weer samen te werken. Samen een eigen productiemaatschappij beginnen is echt een droom die uitkomt."

 • WERK ERVARING

  Remco startte in 2001 als producer bij Yorin Travel, later RTL Travel, waar hij Floortje ontmoette. Samen reisden ze de wereld over. Hij ontwikkelde zich tot regisseur en later eindredacteur van het programma.  Daarna werkte hij bij verschillende producenten: De Beeldbrigade, Haagse Bluf, Endemol en TVBV, als regisseur, eindredacteur, en format ontwikkelaar. De laatste jaren was Remco Gedelegeerd Producent bij TVBV en Second Nature TV.

 • OPLEIDING

  Bedrijfskunde aan Universiteit Nijenrode en

  Theater-, Film, en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht.

 • CONTACT

  Email: remco@kokomomedia.nl

  Tel: +31648269275

 

In Floortje Naar Het Einde Van De Wereld reist Floortje Dessing naar de verste uithoeken op aarde om mensen te bezoeken die ervoor kiezen om op zo’n afgelegen plek te wonen. Vanuit passie,  overtuiging of simpelweg omdat ze hun hart volgen.

 

Floortje draait een paar dagen mee in hun leven om hun verhalen te horen en om te ervaren hoe inspirerend het is om een bestaan op te bouwen aan het einde van de wereld.

 

Het Koninkrijk der Nederlanden heeft zo'n 140

ambassades en consulaten in de wereld. Stukjes Nederland in den vreemde, met aan het hoofd de ambassadeur. Hun werk speelt zich veelal af buiten de openbaarheid, omdat diplomatie het beste gedijt uit het zicht.

 

Floortje Dessing krijgt een unieke en exclusieve kijk achter de schermen van Nederlandse ambassades.  Ze bezoekt enkele markante ambassadeurs, zowel in hun werk als degelijks leven.